Vilka operatörer erbjuder e-sim?

Här ovan listar vi de operatörer som stödjer e-sim i Sverige. Klicka på den operatör du är intresserad av för att läsa mer om deras erbjudande.

Till exempel kan du se vilka enheter med e-sim som varje operatör har stöd för. Du får också veta om operatören erbjuder mobilabonnemang, kontantkort eller tjänster till smartwatch som går att koppla till e-sim.

Vilka operatörer stödjer e-sim för privatpersoner?

E-sim för privatpersoner är fokus hos operatörerna vi räknar upp ovan. Alla stödjer e-sim till mobiltelefoner, och några av dem även till smartwatch och surfplattor.

Vilka operatörer stödjer e-sim för företag?

Telia, Tele2, Telenor och Tre har företagsabonnemang som stödjer e-sim, utöver sina privata abonnemang. Fokus ligger då på e-sim till mobiltelefoner. Men hos några av dem kan du även skaffa e-sim till smartwatch som företagare.

Även Telness erbjuder e-sim till sina företagsabonnemang. Du kan använda deras e-sim i Iphone- och Android-telefoner samt smartwatches med Android som operativsystem. Tyvärr går det inte att använda Apples smartklockor med Telness e-sim än så länge.

Vilken operatör med stöd för e-sim ska jag välja?

Vilken operatör som är den bästa för dig beror på många olika saker. Hur använder du exempelvis den enhet du vill koppla upp med e-sim? Till vad, och på vilken plats använder du den? Det är frågor du behöver ställa dig när du funderar.

Så hittar du den bästa operatören med e-simstöd

  • Välj en operatör som stöder din enhet. Självklart är det första du ska kolla att operatören stöder den enhet du vill använda. Gäller det en mobil med e-simstöd kan du välja i princip vilken av operatörerna du vill. För e-sim till smartwatch behöver du titta särskilt efter sådana erbjudanden.
  • Utgå från dina surfvanor. Det är surfen som främst skiljer olika abonnemang och kontantkort åt. Fundera på hur mycket surf du använder under en månad, och hitta en lösning som matchar det. I inställningarna på mobiltelefonen går det att se hur mycket data som gått åt under en viss period.
  • Se till att operatören har täckning hos dig. För att använda e-sim behöver operatören ha täckning där du bor, eller där du annars kommer att använda enheten med e-sim. Täckningskartan är därför alltid en bra grej att titta närmare på.
  • Jämför priserna hos flera operatörer. Finns det flera operatörer som kan passa? Betala då inte mer än du behöver! Med hjälp av våra tabeller kan du se vad abonnemangen och kontantkorten kostar hos olika operatörer för just den produkten du vill använda.

Hur du skaffar e-sim varierar också mellan operatörerna. Vissa låter dig välja e-sim direkt när du beställer ett nytt abonnemang eller kontantkort. Hos andra måste du först göra beställningen, aktivera ett fysiskt simkort och därefter byta till e-sim.

Det senare alternativet är förstås betydligt krångligare än det första. Men vår förhoppning är att alla operatörer ska underlätta mer för sina kunder allt eftersom e-sim får större spridning. Så vårt tips är att välja operatör efter vilken som passar dig bäst, snarare än efter hur processen att beställa e-simmet ser ut.

Vilken operatör med e-simstöd är billigast?

Även detta beror på vad du är ute efter. Vissa operatörer riktar sig mot lägre surfmängder till låga priser. Andra erbjuder högre surfmängder än de billigaste operatörerna erbjuder. Behöver du mycket surf tjänar du mer på att välja ett dyrare abonnemang än att fylla på surf jämt och ständigt.

Till exempel har Comviq ofta de lägsta priserna relaterat till mängden surf. Men de erbjuder inte lika höga surfmängder som exempelvis Telenor. Comviq har inte heller e-sim till smartwatch till skillnad från flera av de andra.

Se vilken operatör som har billigast e-sim till din enhet

Hur byter jag operatör om jag vill ha e-sim?

Har du simkort hos en operatör och vill byta till e-sim hos en annan operatör? Då beställer du helt enkelt ett abonnemang eller kontantkort hos den andra operatören, men väljer e-sim i stället för det klassiska simkortet. Det gamla abonnemanget behöver du avsluta.

Hur du beställer e-sim fungerar olika hos olika operatörer. Läs mer om operatören du vill byta till så beskriver vi hur det går till.

Om du redan har ett e-sim och vill byta operatör behöver du i regel beställa ett nytt e-sim och avsluta det gamla.

Kan jag ha e-sim och simkort hos olika operatörer?

Ja, om din mobiltelefon har stöd för dual sim och e-sim kan du ha dina abonnemang hos två olika operatörer. I så fall kan du skaffa e-sim hos den ena operatören. Hos den andra kan du ha ett abonnemang med vanligt simkort.

Det här är en utmärkt lösning om du har ditt privata abonnemang hos en operatör men företagets hos någon annan. Då kan du ha dem båda i samma mobiltelefon.

En del telefoner har stöd för flera e-sim. Det är däremot väldigt få operatörer i Sverige som stödjer det. Därmed får du förmodligen nöja dig med att ha simkort till ditt ena abonnemang så länge.